Η Jennifer Aniston, στα 50 της χρόνια πια, αποκάλυψε πως είδε τεράστια διαφορά στην σιλουέτα της με την δίαιτα 16:8. Στα πλαίσια προώθησης της σειράς The Morning Show, η Aniston αποκάλυψε πως ακολουθεί το πλάνο νηστείας 16:8.

Η ίδια εξήγησε πως δεν τρώει το πρωί και αποφεύγει να τρώει για 16 ολόκληρες ώρες ενώ δίνει στον εαυτό της ένα παράθυρο οκτώ ωρών για να καταναλώσει τις τροφές που θέλει μέσα στη μέρα.
Άλλες μορφές διαλειμματικής διατροφής είναι και η 5:2 (με 2 ημέρες νηστείας και 5 μέρες κανονικής διατροφής) ενώ δημοφιλής έχει γίνει και η OMAD ή δίαιτα του ενός μεγάλου γεύματος ανά ημέρα.

Η διαλειμματική διατροφή έγινε δημοφιλής μιας και στις ώρες ή μέρες ελευθερίας, δεν υπάρχει κανένα όριο θερμίδων.
Υπάρχει μια έρευνα που έχει δείξει πως άτομα που ακολούθησαν την 16:8 όντως έχασαν βάρος αλλά αυτό έχει να κάνει με το μικρό παράθυρο ωρών στο οποίο δεν μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τα όρια στις θερμίδες που θα καταναλώσει.

https://www.youtube.com/watch?v=kp-HuREoxJ8

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι όμως είναι πως αν δεν επενδύσεις σε θρεπτικά γεύματα μέσα στο διαθέσιμο οκτάωρο, δεν θα έχεις κανένα θετικό αντίκτυπο.

Οι ειδικοί θεωρούν ιδανικό το να ξεκινάς το παράθυρο του οκταώρου γύρω στις 10 το πρωί και να σταματάς να τρως νωρίς το απόγευμα, έχοντας την δυνατότητα να τα βγάζεις πέρα ενεργειακά με τις καθημερινές σου δραστηριότητες.

Αν το παράθυρό σου ξεκινά το μεσημέρι και τρως ως τα μεσάνυχτα, είναι πιθανό να πάρεις βάρος τελικά.
Τις ώρες της νηστείας, ουσιαστικά μπορείς να πιεις μόνο καφέ, νερό και τσάι.

Η Aniston άλλωστε, ξοδεύει τις μισές θερμίδες της σε φρούτα και λαχανικά και όχι σε μπέργκερ.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *