Μπορεί η λέξη «λιπαρά» να δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς σε αρκετούς ανθρώπους, αυτό όμως οφείλεται στο ότι δεν γνωρίζουν πως τα λιπαρά, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες.

Στη μία από αυτές συγκαταλέγονται τα κορεσμένα «κακά» λιπαρά που «ανεβάζουν» τη χοληστερίνη μας στα ύψη, ενώ στη δεύτερη κατηγορία, υπάρχουν τα «καλά» λιπαρά, εκείνα που αξίζουν μία θέση στο πιάτο μας! Μάλιστα, στην κατηγορία αυτή περιέχονται και τα ωμέγα -3 λιπαρά οξέα, το θρεπτικό στοιχείο που είναι απαραίτητο σε κάθε κύτταρό μας και το οποίο συμβάλλει ευεργετικά στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Μιλώντας με επιστημονικούς όρους, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ανήκουν στην ομάδα των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και μέσα από αυτά λαμβάνουμε μία ικανοποιητική ποσότητα από εικοσιπεντανοϊκό οξύ (ΕΡΑ) και δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), ποσότητα την οποία ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να παράγει από μόνος του, αλλά του είναι απολύτως αναγκαία. Πιο συγκεκριμένα, το EPA είναι η ουσία που ενισχύει την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ το EPA αποτελεί ένα δομικό στοιχείο του εγκεφάλου και ένα απαραίτητο κριτήριο για την καλύτερη λειτουργία των ματιών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε τους λόγους για τους οποίους τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ένας πολύτιμος «σύμμαχος» του οργανισμού, τον οποίο οφείλουμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Πώς θα το καταφέρουμε; Γνωρίζοντας σε βάθος τα πολλαπλά οφέλη που μας προσφέρει και εμπλουτίζοντας τη διατροφή μας με «πλούσιες» πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Η πολύπλευρη δράση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων

Για να κατανοήσουμε τη σημαντικότητα των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων για τον οργανισμό μας, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίον ενισχύουν την ομαλή λειτουργία του. Όπως ήδη αναφέραμε, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι μία «ασπίδα» προστασίας για την καρδιά, αφού μειώνουν τα τριγλυκεριδία στο αίμα και αυξάνουν την «καλή» HDL χοληστερόλη, ενώ συγχρόνως, δίνουν ώθηση στις νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Επιπλέον, η αντιφλεγμονώδης δράση τους μειώνει την παραγωγή ουσιών που προκαλούν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί στο εσωτερικό του οργανισμού μας, προάγοντας ταυτόχρονα τη σύνθεση άλλων ουσιών με εξίσου ευεργετικές ιδιότητες.

Συνεπώς, την παρούσα περίοδο που… καραδοκούν στην ατμόσφαιρα επικίνδυνοι και αόρατοι «εισβολείς», καλό θα ήταν να λαμβάνουμε την απαραίτητη ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που χρειάζεται ο οργανισμός για να παραμένει προστατευμένος και υγιής. Είναι γνωστό και απολύτως σαφές ότι μέσω μίας συνηθισμένης διατροφής κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να επιτευχθεί και επομένως το μουρουνέλαιο Möller’s , o «θησαυρός» της Νορβηγίας, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε! Πρόκειται για ένα «θαυματουργό» προϊόν, που κυκλοφορεί τόσο σε υγρό όσο και σε κάψουλες, το οποίο εκτός από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, περιλαμβάνει στη σύστασή του ένα ισχυρό σύμπλεγμα βιταμινών Α, D3 και E, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, «θωρακίζει» την καρδιά και μας εξασφαλίζει μία νοητική και οπτική «διαύγεια».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *